EGYETEM MELLETT DOLGOZOM, MÉG SINCS ESÉLYEM EGY GARZON BÉRLÉSÉRE SEM.


„Az egyetem mellett eddig családi támogatás nélkül, diákmunkából gyűjtöttem össze a pénzt egy budapesti egyszobás albérletre. Tavasszal sajnos ki kell költöznünk a lakásból, mert a tulaj visszaköltözik.
A jelenlegi magas albérletárak mellett nincs esélyem, hogy új albérletet találjak, ráadásul már nem tudok heti 40 órában dolgozni, mert az államvizsgára készülök.”

EGYETLEN FIZETÉSBŐL SZINTE LEHETETLEN KIHOZNI A KÉT EGYETEMISTA GYERMEKEM ALBÉRLETÉT.


„Egyedül nevelem a két egyetemista fiam. Csak az egyikük kapott Budapesten kollégiumot, a másiknak albérletet vettünk ki. Mindkét gyermekemnek volt félretéve pénz a továbbtanulására.
Ám ez elment a fiam 1 évnyi albérleti díjára. Ha a szülőnek kevés a fizetése, vagy csak egyetlen fizetésből él a család, akkor szinte megoldhatatlan, hogy a gyerekek más városban tanulhassanak.”

MEGSZŰNT AZ ALBÉRLETÜNK, ÁTMENETI OTTHONBA KÉNYSZERÜLTÜNK A CSALÁDOMMAL.


„Két hónapja lakunk a párommal és a két és fél éves gyerekemmel a családok átmeneti otthonában. Egy 130 000 Ft-os garzon albérletből jöttünk el. A párom korábban kapott albérlet-támogatást a cégétől, mert több mint 200 km-re lakott a budapesti munkahelyétől. Azóta azonban sajnos átmenetileg munkanélküliek lettünk. Az átmeneti otthonban nincs saját életterünk, korlátok közé vagyunk szorítva, nem érezzük otthon magunkat. Minél előbb el akarok innen költözni.”

KI VAGYUNK SZOLGÁLTATVA A LAKÁSTULAJNAK, FENNTARTHATATLANUL EMELKEDIK A LAKBÉRÜNK.


„Nincs saját tőkém, ezért költöztem albérletbe. Mindig készpénzben és személyesen kell kifizetnem a lakbért, mert a lakáskiadásnak valószínűleg nyoma sincs a NAV-nál. Ráadásul két gyerekemmel lakunk a lakásban, a tulaj viszont már a beköltözés előtt sem akart beruházni egy új kazánra, így minden szezonban kétszer költök a karbantartására több tízezret. A szerződésünk évente újul, a tulaj még egyszer sem felejtette el alaposan megemelni a lakbért.”